×

To spletišče uporablja piškotke. Z nadaljnjim brskanjem po spletišču se strinjate z našo uporabo piškotkov. Več preberite tukaj »

Nicolás Fuchs

Profesionalni reli voznik Nicolás Fuchs pojasnjuje, kako močno ga navdušuje njegov šport. Poudarja, da je vožnja na reliju odlična priložnost zanj, da vzpostavi prijateljski odnos s svojo ekipo, ki jo šteje za svojo družino. Njegova strast kot mehanika in njegov poklic reli voznika mu omogočata, da sledi čedalje večjim izzivom v športu. Govori tudi o zahtevnosti tega športa, pri čemer na leto tekmuje na skoraj 20 tekmah, da tekmovanja in treningi lahko trajajo do deset ur ter da sta prehrana in kondicija ključni za njegov uspeh. Izpopolnjuje številne vidike svoje kondicijske pripravljenosti, vključno z izboljšanjem svoje stabilnosti in krepitvijo zbranosti. Njegova športna nutricionistka Anunziata Morris pojasnjuje, kako pomembno je za Fuchsa ohranjanje idealne telesne teže in da izdelki Herbalife vsebujejo ustrezno količino beljakovin, ogljikovih hidratov, vitaminov in mineralov, ki mu pomagajo in dajejo energijo za vadbo.

 
 
 
 
 
 
 
 

Nicolás Fuchs se je reli vožnje lotil leta 2005, ko je tekmoval na tekmi Premio Presidente de la República v Peruju. Prvič je zmagal dve leti pozneje, ko je tekmoval v kategoriji N4 tega tekmovanja v reliju. Od tedaj ima odličen ugled kot najuspešnejši voznik v Peruju, saj je večkrat zmagal na državnih tekmovanjih v reliju. Z zmago na prvenstvu, ko se je prvič udeležil reli tekmovanja Inca Trail Rally leta 2009, enega izmed redkih še ostalih tekmovanj na dolge razdalje na svetu, pa je postal širše prepoznaven. Leta 2011 je svoj talent preizkusil še na tekmovanju Production Car World Rally Championship in zasedel skupno peto mesto, pri tem pa pokazal svoje vrhunske zmogljivosti. Leta 2013 je po zmagi na šestih zaporednih tekmah osvojil prvenstvo Production Cup in tako postal prvi Perujec s to nagrado. Leta 2014 je Fuchs tekmoval na prvenstvu World Rally Championship 2 (WRC2) zveze FIA, ki od voznikov in vozil iz proizvodnje zahteva obvladovanje najbolj zahtevnih in najbolj raznovrstnih pogojev na svetu.

»Za ta šport moraš biti resnično navdušen. Zame je najpomembnejša strast do vožnje.«

»Reli vožnja te navdaja z izjemnim občutkom. Gre za čisto adrenalinsko izkušnjo.«

»Kadar se pripravljaš na to, da boš deset ur v avtomobilu, ni nič pomembnejšega na svetu kot dober zajtrk zjutraj. Potrebne je veliko energije za vožnjo.«

—Nicolás Fuchs